Torsdag,

Det är torsdag, och veckan har varit helt galen, speciellt igår. Satt på TVinspelning i 6 timmar, kulkul. Men man fick gratis mat iaf xD

I've been thinking a lot, hearing a lot, and I am confused and beyond hope.

Söndag, parfymmobil.

Sikina var lika duktig som vanligt i fredags, men vi hade en del problem. Vi skulle hoppa trestuds-oxer, men problemet var att det var 1½ galoppsprång fram till första hindret, så det blev inte alltid så lyckat. Gulligaste var ju när hon rev och blev rädd. Kände hur det ryckte till i hela henne när bommen ramlade <3

Blev lika impad som vanligt i lördags av mina elever. Riktigt duktiga är de!

For those of you who care, så har jag möblerat om mitt rum. Jag är nöjd, mamma däremot vill möblera om igen, men nejnej. Det får hon inte.

Bakade bullar idag också. Jag är en riktigt duktig människa ibland, jag.

Aah, NORDMAN ska ju vara med nästa vecka i melodifestivalen!!! I Like..!

Jag har gett min mobil en doft av Miss Dior Cherie..

Torsdag,

Kiss kommer hit ju!! 30 maj,
Vem vill gå med mig?



Onsdag; Klippning och hemskheter

Nu har jag bestämt mig.
Jag ska klippa håret kort. Om två timmar är jag inte längre igenkännbar, so hold your pants up.


Så blev det.

Varför alla går runt och är sura på varandra och klankar på andra på internet har jag egentligen aldrig förstått. Måste vara så att man sätter sig vid datorn när man är sur, ser en blogg/inlägg av någon typ av människa som man, av någon anledning, har något emot, och när man sen läser och tolkar på sitt egna lilla vis, så blir man sedan sur. I all ilska som snurrar runt i huvudet så skriver man en arg kommentar hur hemsk den här människan är, och VIPS! ett steg nöjdare, för att man "sa ifrån" och för att världen efter den här kommentaren kommer att bli en bättre plats.
FEL!
Det blir en sämre plats. För varje argt ord du skriver så kommer du att såra någon, göra någon illa till mods eller göra någon annan förbannad. Skriv i koder om du är så sur, och publicera inget! Håll det för dig själv!

Och om du nu ska prata skit om någon. PRATA, skriv aldrig, för det blir BARA fel, Believe me!
Gå en promenad med en person du litear på och prata skit, gör det, eller ring henne/honom.
Men skriv inte ner det, för det är sådant som man kan få ångra senare.

Tips såhär på onsdagseftermiddagen . . .

Tisdag; Beslut om bok!

En gång, när jag väl har samlat på mig så mycket information jag behöver, ska jag skriva en bok. Bara så att ni vet!!

Klippnng i morgon, oc matteprov. Ingen aning om hur det kommer gå med något av dem.

Måndag.

Så sitter man här vid datorn igen, när man borde plugga. Fast jag ska göra det snart, matteprov på onsdag! Varför kan vi inte få ha det när Peter har repeterat med oss, vi kommer inte fatta någonting!! Vi har inte gått igenom några svåra tal, och vi får ingen repetitionslektion heller. Nej, vi gillar våran ordinarie lärare. He rocks.

Jag har en hel del böcker att läsa. Två böcker som vi ska läsa i skolan (New York Trilogy och När den rätte kommer in) och så måste jag börja med körkortsboken...
Jag övningskörde i går, jag hade glömt jättemycket!
"Just det, kopplingen var till vänster!" .. haha, suck!

Jaa, middagen jag gjorde idag var god. Kyckling med rösti, sallad och körsbärstomater. Mellanmålet var också gott, hallonsmoothie med granatäpplen :D Så gott!

På sportlovet köper jag nog min jacka...
Klippning på onsdag!

I've got stripes

"Det är kort, grovt och randigt. Troligen från en hund"
-CSI Miami-snubbe om hårstrå

Betyder detta att jag är ganska djurisk? (For those of you who do not know: My hair's got stripes. Or dots, if you like.)


Lördag Lördag. Tar inte upp dagen, men jag är hundvakt nu. Det är kul.

Fredag. Sikina gör allt jag ber henne om, och jag älskar henne för det. Vem kan inte älska en häst som Henne?


Kycklingsallad

Kycklingsallad m. Pasta och Granatäpple

image13

Kycklingfilée
Pasta
Salladsmix
Granatäpple
Körsbärstomater

Skiva kycklingen i ½cm skivor, stek och krydda. Jag gillar örtagårdskrydda och timjan ( Jag tror starkt på att smitta världen med timjan). Koka pastan, och låt både den och kyclingen svala. Lägg upp salladen, granatäpplena och tomaterna på en tallrik, och lägg tillsist upp kycklingen och pastan.
et óla! Gottigott, easy!

Obama eller Clinton? (Spekulationer)

Så vem tycker vi ska bli USAs nya ledare? Tycker du att Bush ska sitta kvar? Vem tycker du ska utmana honom i kampen om makten för världen mäktigaste land?

Skillnaderna enligt mig:
Det lilla jag har sett från Obama så är han en stark talare som vill förena USA. Den splittrade tiden är förbi, anser han, och det är dags att alla gå ihop till en. Han fångar allas uppmärksamhet och vet vad han vill. Citat från youtube:"It is time to have a government that is not "TO the people" but "FOR the people". Obama is that person.

Clinton, Clinton. När det inte hjälper att vara kvinna som slåss mot en svart man så spelar hon på känslor. Hon säger att det här är så viktigt för henne och att hon vill allas bästa och ska göra allt hon kan, bara hon får chansen. Det här säger inte ett enda dugg om henne som ledare, snarare att hon kommer att utnyttja varenda människas medlidande för henne för att hon ska vinna.

Oavsett vem det blir, tror jag att det står ganska så klart att demokraterna kommer att vinna över republikanerna, och att Bush kommer få jobba hårt.

Obama talar:



Clinton talar:


Hon har ingen personlighet i sitt tal, hon tar sig inte tid att lägga in själ i det. Säkert att hon vill vinna, vem vill inte det? Men vill hon göra drastiska förändringar, vill hon lägga ner sin själv, sitt LIV i USA? Vill hon vara den "go to" männikan som Obama är? Jag tror att hon är för konservativ för vad amerika behöver. Obama ser förändring i allt, och han är den personen som kommer lyssna, rynka på pannan och säga "we will make it work" och själen i de orden kommer att komma från tårna.

Är inte så insatt i allt vad de båda vill, bara spekulationer i det här inlägget. Nästa vecka skriver jag om vad de båda parterna vill...

Torsdag

Torsdag, torsdag. Inget händer på torsdagar, kan jag då säga.
Har hittat en jacka som jag vill ha, den finns här!!
Den är helt underbar, och jag skiter i att den kostar 1.200 kr...
Sen hittade jag en kavaj från Sisley också, med 3/4 ärmar, men den hittar jag ingen bild på just nu.

På vägen hem bestämde Jenny och jag att vi ska till Paris i höst! Helt perfekt, då kan man jobba på sommarlovet och sen smälla allt i Paris, haha!
Ska spara så mycket som möjligt nu från stallet också, men det är en del som måste köpas nu!! Smink, jacka, några tröjor, så fyller ju Björn år snart också, Sandra me, så vill jag ha nya skor... Bianco eller Vagabond kanske?? Ecco har också en del fina, som dom här, eller kanske dom?
Är lite såld på Eccos väskor också, den här väskan är det absolut inget fel på!!

Ska sluta länka en massa nu och lämna er ifred :D


BTW, Trevlig alla hjärtans dag! Alla har någon att dela den med, det är helt okej att älska sin gubbe/tant, familj, vän, djur eller sin själ..

Rucolamacka

image12

Rucolamacka

2 skivor rostade Roast n' Toast
Bregott
Rucola
Gurka

Rosta mackorna och bre med ett tunt lager av bregott. Får du för mycket smör på mackorna och smöret inte hinner smälta läggs det i stället på salladen, där det inte hör hemma.
Lägg på fyra skivor med gurka och rucolasallad så det täcker mackan något. Snåla inte, men slösa inte heller! Var svensk och utnyttja ordet lagom!
ÄT! Antingen varm eller något svalnad, båda är lika goda!!

(Jag är inte den bästa på att ta kort på mat)

Rucola, Guld och Virus.

Rucolamacka är det godaste man kan äta, det lovar jag dig! Så fort jag har lagt in bilderna på datorn (vilket jag inte känner för att göra just nu, med tanke på mammas dators situation, som jag kommer till sen) så ska ni få se hur mumsig den ser ut! I morse åt jag iof Onaka, banan, äpple och havrefras, som också var väldigt gott :)

Jag,Dessie o Max såg Guldkompassen igår. Är grymt besviken på det mesta med pansarbjörnarna, förutom fighten, den var som i boken. Resten  var väll helt okej, men stoft skulle varit mjukare, enligt mig. Det ska vara något mjukt och härligt och vackert, det står ganska klart i tredje boken...
Sen så var det ju faktiskt inte Billy som var i stugan.

Har scannat våran dator efter virus, det är flera program som hela tiden påstår att de kan hjälpa oss med det, men ett av dem reagerade avast! starkt emot. Sen är det väll lite oroande också när det kommer upp varannan minut, eller hur? Hade en trojan också, så jag ska ringa Björn o fråga honom vad jag ska göra. Han får inte göra det i helgen, jag vill försöka själv först, för det är ju dumt om bara han ska vara kapabel att fixa det. suck, jag orkar inte med det.. tog typ 2 timmar igår.. Datorns kapacitet var nedsatt med 47%, internet med 39%. Helt sjukt, jag måste få bort alla virus. Det är därför den är så seg... Det är steget efter karantän som jag är osäker på, behöver vi starta om hela skiten?
Jaja, jag ringer Björn ikväll...

Trött, glad, Sur.



Datorn är frisk och tillochmed snabb!
Träffade Jenny i stan, så kul!
Vi ska till Paris ;)

Design

Nu har jag ändrat om lite i designen, snart ska jag lägga till fler kategorier.

Jag har upptäckt att det är bra att sitta vid datorn, för när man sitter vid TVn blir man så uttråkad och blir bara sugen på att äta massa saker.
Jag vande mig av vid att gå och småäta ett tag, men nu är jag tillbaka i det igen, så nu inrättar jag ett avtal med mig själv. Förra året hade jag o Saiman ett avtal, men nu ska jag klara mig själv. så håll koll på mig, för fram till påsklovet sk jag bara äta "nyttiga" saker!! Inga bullar, kex, chips, (godis, men det får jag ändå inte äta), läsk, o'boy, inte ens tårta eller glass. Så nu är det hård diet med Smoothie, äpplen, bananer, appelsin, min favvo granatäpplen, kiwi och självklart avocado. Saft får jag dricka, däremot och eget kolsyrat vatten. Annars skulle jag nog inte klara mig lika bra från skåpen. Och ska det nu ätas något så blir det salta pinnar, punkt slut.
Fram till påsklovet är ju en baggis...

Dessie, jag och Max våldgästade Mattis idag och spelade Guitar Hero 3, wooho! Blir bara bättre och bättre!

Väntar på mitt halsband!

Iih!

Aah, jag vann tävlingen! Kan inte fatta det, haha!
Så snart dyker jag väll upp i skolan med ett urläckert halsband runt halsen, I can't wait!!
This made my day!

Islandshästridningen var grymt kul, fick rida en häst som heter Glaumur, han var jättehärlig.
Fredag kändes som måndag, och ridningen gick helt okej. Sikina var GRYMT svettig efteråt!! I lördags också, haha ver helt SLUT i benen sen kan jag säga!!
Men var så stolt över mina elever sen, måste jag säga. De var så duktiga!!!

Nu är man ordförande i US också :P

Islandshäst och tävling

Var och red islandshäst idag med några i klassen, orkar inte riktigt skriva om det just nu för jag är så grymt trött, haha... Helt slut har nästan velat gå och lägga mig i typ 2 timmar...

 Anledningen till att jag skriver är för att jag tänkte vara med och tävla i en tävling som Alexandra Nilsson anordnar på hennes blogg http://kissie.blogg.se. Tävlingen sponsras av http://bagsandfashion.com

Jag tycker att den söta lilla nallebjörnen ska heta Prins Nilsson. Inte för att Alexandra heter det i efternamn, men han påminner mig om Herr Nilsson, Pippis apa...
Jag har nog ingen större aning om varför, men båda har något av ovanliga relationer runt sig..
Herr Nilsson "ägs" ju faktiskt av världens starkaste flicka,
Och Prins Nilsson lottas ut av världens minst orädda flicka...
(Prins också för att han är så himlans fin!)

-Dessies inlägg.

I morgon kommer att vara en bra dag. Jag kommer att gilla morgondagen,
pizza,
Glace au four,
och så börjar ju Dessies långa kulturella utbildning.. haha. Kan du tänka dig, Björn, hon har inte sett Star Wars filmerna, somnade till första Sagan om ringen, har inte hört talas om Mel Gibson, känner bara till Monty Python och John Cleese och ler lite prövande när jag frågar om klassiker som Macken, Stinsen brinner, Grisen i säcken... Och för att avsluta det hela, så har hon missat Stolthet och fördom-serien!
Dessie, det är inte så att jag menar något illa, du har bara missat så mycket!!!
Men det är jättebra, för inse hur många timmar av planerat TV-tittande vi kommer att behöva använda! :D:D
Sen är det så, att jag blev uppväxt med pappa och Björn. Så det är deras fel att jag inte bara gillar Mel Gibson-filmer, James Bond-filmerna (har du sett dem förrästen?? Har inte frågat dig det.) och en hel del av sanslösa Mythbusters har varit inne i bilden också.
Så det har format min humor helt enkelt.
Hoppas det inte är för sent för att forma din ^^
moahahaha, The terror begins.. dina ögon kommer rinna av ansträgning, dina käkar kommer tigga om snyftare, och du kommer att svara varje fråga på alla prov med saker som "men måla om skiten då!!!", "-A black sheriff?!?!?! -Why not? It worked in the Blazing Saddles!",  "My precious!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", och din sarkastiska sida kommer att få en touch á la Cleese,
och, såklart.
Hon kommer att omedvetet öva sin nya Silly walk dagligen...
Aah, we ar going to SO much fun!!

Måndag, Glad.

Idag var jag gladare än på länge, och det berodde på denna man.



Johnny Cash. Lyssna på hans låtar till (och i) skolan är nog det mest uppiggande man kan göra!!

Söndag,

Jag slutar tycka att det är okej när man i en välbeläst blogg nämner personer, lägger upp bilder och klankar ner på människor som man knappt ens känner. Det finns ingen anledning, man sårar och bryr sig inte ens om att det gör ont för andra. Bara för att hon ska få "prata av sig" och för att hennes humör ska gå ut över andra. Roligt att läsa vad man tycker om någon på en blogg som flera tusen människor läser. Kul.
Allt det här tyder på tydlig omognad och bortskämdhet, och någon gång borde hon inse att det fakitkst inte hjälper någon att göra så. Är man 16 år ska man väll ändå inse att oavsett relation till någon så är det aldrig okej att säga något ont om någon, än mindre nämna namn.


(Jag vet att jag har gjort något liknande, (två gånger, hur kunde jag!) och jag skäms över att ens tänka på det. Förlåt för min osäkerhet, vår kontakt var väldigt oläglig och min ilska riktades till fel person.
Förlåt för att jag tog upp det på det sättet, men just då så kändes det inte som att någon lyssnade. Jag var olycklig, och det ligger mer i det än som kan nämnas här, så det tänker jag inte göra.)

So, so sorry. Please Forgive me, and try not to remember.


Dagen till ära, här kommer Johnny Cash - Hurt...



Lördag, trött igen.

Nu har jag bytt ut ordet "sjuk" mot "trött", och tänker missbruka det ett tag. För det är det jag är och kommer att vara ett tag.

Det hinner hända så mycket på 4 veckor. Man hinner tappa så mycket muskler, och jag kommer vara jättetrött i morgon, det kan jag ju helt klart räkna med. Sen får jag väll skylla mig själv om jag ligger och läser till 24.00, men detaljer...
Idag var det kul iallafall. Jag är riktigt stolt över mina elever, de var jätteduktiga!!! Vilken förändring mot förra gången. En del av hästarna var ganska så pigga, i och för sig, men tycker ändå att de var lite mer med.

Kinisen var helt underbar, både igår och idag. Idag hade hon kanske lite brottom, men det är bara bra. Det är jobbigare att samla henne än att driva fram henne (eller ens Chakira), för det är en hel del som ska samverka.

Prov i staden och framtiden i fredags. Är ändå ganska så nöjd. Kom kanske inte ihåg alla namn, men jag skrev ändå på 5 fem frågor, precis som man skulle.

Islandshäst på torsdag.


RSS 2.0