Onsdag, trött!

Igår var en halvbra dag,
Låg i sängen och drog mig, darrade av huvudvärk i 45 min innan jag drog mig upp ur sängen, enbart för att jag skulle få rida på kvällen.
Fick rida Sikina, den underbara. Och vi hoppade... Kände verkligan av min nonexicisting activity under dessa 4 ½ veckor som jag varit sjuk, redan efter halva uppvärmingen. Efter uppvärmningen uppmanade Anna mig att säga till om sjukdomen hade satt sina spår.
Men jag genomförde hela lektionen, och är lite stolt över mig själv. Men jag var så trött så steget innan hindret var jag tvungen att lägga handen mot halsen när jag hoppade, för jag orkade inte annars.
Sikina och jag har mycket svårare i vänster varv, vad vi än gör. Man märker det i hoppningen, för det är där man märker mest att hon gärna "skakar av lite överskottsenergi", so to speak..
Överaskning också när en som jag har gått i samma skola med sen 1an skulle ha Sikina efter mig.. Trevligt o träffa henne... Tror jag.

På fredag blir det hoppning igen (vi är tydligen 12 stycken i våran grupp numera! men alla kommer inte alla gånger..) och kanske på lördag också, vi får se. Beror helt på de andra i gruppen.

Idag åt jag muffin till lunch, men jag orkade bara halva så resten åt jag till mellanmål :)
Onyttig dag, helt enkelt.

image7

Sikina och jag.
How much don't I love her?

Måndag, Frisk!

Jag kan äntligen säga att jag är FRISK! vilket unerbart ord det är...
Fast jag har huvudvärk, så lyckan är något dämpad..

I am Legend var läskigare än jag trodde att den skulle vara, och nu måste jag se två filmer till! Suck, jag kommer bli fattig.

Lördagen gick bra, men hade lite ont i huvudet när jag kom hem, jag är ju inte så van vid att jobba, numera.. dumma sjukdom, vad det nu var. Säkert något stressrelaterat.
Sen lyckades jag äntligen få tag på Jenny, så hann vi bara prata i typ 20 minuter.. Ska ringa henne ikväll, har knappt pratat med henne på hela förra veckan!

I söndags var vi och hälsade på Björn i Linköping. Han gick upp typ 20 min innan vi kom...
Vi gick runt i Linköping, GRYMT mycket affärer de har i den lilla staden! I like... Men eftersom att Björn var med så kunde vi inte gå in i några..
Sen avslöjade han två av sina polares bd, så nu ska jag allt bra hålla koll på honom ^^ Han skulle också skaffa en, när han har fått en kamera.. Det var vad han sa iaf...

Björn i solen. Bilden var helt by accident, helt plötsligt svängde han höger när jag skulle ta kort...


Fredag.

Fredag, och dagen har varit underbar.
En av de härligaste dagarna på hela året, fakitkst.
Jag känner mig hur pigg som helst, och att bara ha hela dagen att göra precis vad man vill med är helt fantastiskt.

Vaknade tjugo över tio, drog mig uppåt och gjorde mig iordning. Runt elva, halv tolv så drog jag upp till centrum med min andra flying alarm clock som inte ville fungera. Först gick jag in till Åhléns för mamma hade fått 20% rabattkupong på deras väskor, och eftersom att jag inte vill ha min älskade Longchampväska i skolan längre, (den slits väll inte så lätt, men den utsätts för en annan massa tortyr) så bevövde jag en ny som kunde ersätta den. Hittade väskan typ direkt. Samma stuk som min älskling, men svart och, såklart, inte samma kvalitet. Men fortfarande en helt okej väska! 349 kr kostade den - och med rabatten blev det 279 kr.
Nöjd gick jag vidare till TM och sa att jag vill ha något annat än min klocka, och hittade efter en stund precis vad jag ville ha! För en del är det kanske old news att jag har svårt att hitta bra hörlurar. Använder sen länge in-ear lurar, men de går hela tiden sönder! Första paret började glappa efter 6 månader (men vad får man för 89 kr?) och de paret som jag har nu har tappat ena gummisaken, plus att högra "sladden", eller vad man ska säga, inte håller ihop, så man ser koppartrådarna. Så jag har varit på jakt efter ett par kvalitetslurar ganska länge, och hade spanat in mig på de jag ville ha. Och där hängde dem! Perfect, tänkte jag, sa "dom vill jag ha", frågade vad dom kostade (återigen 279 kr, mitt nya lyckotal ;) ) och så ville han bara ha 80 kr av mig så jag har till och med pengar över! Tänka sig :)

Sen när jag hade kommit hem så ringde Dessie o frågade om jag ville gå på bio med dem ikväll. Så kvart över nio ska vi se I am legend med Will Smith, I can't wait!

Älskar denna låt!
Live - Overcome


Puss på dig.

Sjuk, snart frisk!

Feeling a lot better today,
så jag tror att jag klarar av skolan i morgon, trots att det är samhällskunskap heela dagen... Suck.
Läst ut andra boken i den mörka materian.. Ooh.. Ska hem till mamma ikväll, eftersom att pappa ska till italien och då vill inte han att jag ska vara hemma själv, "nu när jag är så sjuk". Suck. Det gör mig verkligen ingenting, JAG blir Så glad, Så!!!
(märk inonin!)

Wohoo , GG på tv! Love them.

Jag har haft så härlig dag idag. Lyckades faktiskt sova ganska mycket, har inte hostat ALLT för mycket och min näsa är friii! Har kollat på Pretty Woman och Notting Hill... Så mysigt!

ÄLSKAR Donna Karans kläder, btw.

image5

Jag tror många förstår varför..

Ses eller hörs, vad du nu väljer..

Jag ljuger så bra.

Jag ljuger så bra! Till och med för mig själv. Den där hostmedicinen är värsta dunderskiten, så nu får jag ut alla bacillusker. Det betyder att jag har blivit riktigt förkyld och att mitt huvud, som vanligt, inte samarbetar med mig.
Vilket betyder att jag även i morgon kommer att missa skolan. Buhu för mig.

Imorgon ska jag försöka plugga lite mer fysik, jag var faktiskt otroligt duktig idag och gjorde två uppgifter som jag bara förstod hälften av, så jag ska läsa den delen igen, plus nästa del så jag är riktigt förberedd till på torsdag. Det är väldigt dåligt för mig att jag inte har matteboken här, för jag missar nog en hel del kan jag tänka mig...
(tittade just på shemat, vart har idrotten tagit vägen?!)
Resten av dagen kommer nog gå åt till att titta på stolthet och fördom (A). Kanske att jag läser lite svenska också och försöker förbereda mig så mycket som möjligt för min intervju med mamma och för allt observerande jag ska göra på hennes femåringar :)

Emma var här igår :):D
Börja aldrig klia den kvinnans händer eller fötter, ni får aldrig sluta!
Promenaden till och från centrum tog på mig extremt mycket. Jag hade ont i huvudet 3 timmar efteråt och gick lite som en död zombie.
Men vi hade kul iallafall.

Eftersom att jag var hemma hela dagen igår så hade jag alltså inga lektioner igår :( Therese var så snäll och tog dem åt mig, tack så mycket!! Jag hade inte klarat av att vara i stallet igår... Vill inte heller säga någon dag då jag kommer att vara frisk, för de mål jag har satt upp hittils har jag bara sprungit förbi..
Men jag är i alla fall ledig på fredag, så kanske att jag orkar med o rida då! Hoppas kan man ju alltid.


Snart frisk.

Gick ju hem igår,
och i morse var min hals sämre än någonsin. Jag kunde knappt viska och vägrade hosta på grund av smärtan.
Var hos läkaren, men det är varken virus eller infektion, så jag fick lite hostmedicin. Den är faktiskt god!
Missade ytterligarehoppning och i helgen ska jag vara hemma och kura mig, så då missar jag mer ridning.

Pappa var i alla fall gladare än jag var över mitt betyg. Han menar att det är som det är, och att jag faktiskt fick mvg i matte c, och att jag inte ska plugga ihjäl mig för att få bra betyg. Jag är inte missnöjd med mitt betyg i fysik, jag kunde inte ha fått något annat med min dåliga insats, men jag är missnöjd med hur jag skötte situationen. Det ska i alla fall ändras. Jag har nästan hela helgen på mig att plugga fysik, svenska och engelska, så det blir nog bra. Sen har jag väldigt lätt för engelskan och svenskan, så de borde jag lätt kunna få mvg i. Sen får jag ju jobba med fysiken i 1½ år, och så har jag ju självfallet kemi att se fram emot... KUL.

Emsi kommer och förgyller mig helg och hedrar mig med ett besök, så jag tror att jag kommer att vara nöjd och belåten på söndag.
I miss her!

PUSS

Pucko.

Jag känner mig så dum , så arg och så korkad.
Hur kunde jag låte det förstöra mitt liv, hur kunde jag gömma mig utan att ta reda på vad jag vill?
Känner mig så tom att jag inte ens vet om jag vill fortsätta med det bästa jag vet.

Eller vill, vill jag väll. men jag vet inte om jag klarar av det just nu, om jag orkar med allt runtom.

My dream is with you, and you alone. Why can't it be true?

Rensa era auror.

Allvarligt, jag måste var den mest optimistiska människa jag mött idag. På hela veckan, för att vara ärlig. Den här vintern verkar vara riktigt unken för alla,
men sluta klaga era små pessimister.
Phoebe skulle plocka bort massa saker från era auror, ni deprimerande människor.

Allvarligt, är grymt besvärad av hela sommarsituationen, men jag bara vet att det kommer lösa sig och jag kan inte få som jag vill om jag inte tar chansen. Det kommer att vara värt det.
När det gäller skolan så har jag inte lite att kämpa med och fortfarande ett betyg att oroa mig för. Är så sanslöst korkad att börja plugga till slutprovet i fysik dagen innan.
Vad gäller retoriken så kan det bara ta sig. Klart man inte blir bättre om man inte får någon hjälp. Grr.

Vistt. Vintern kunde ha varit hundra gånger bättre, saker kunde ha skötts lite smartare. But who am I to cry for lost times? Skit samma, jag har 83 år kvar att leva, inte tänker jag vara felfri hela tiden. Jag gör misstag och jag är feg. Den som inte har insett det måste vara blind, för det visar jag ganska tydliga tecken på.


Gillar inte att börja bråka och argumentera mot dig, men varför gör du det så omöjligt att låta bli? You know what sets me off..

Stallet

Var i stallet igår och idag.
Red inte igår, för jag kände mig lite smått krasslig, så jag täntke spara mig till idag. Red i morse, alltså, och kände mig så mycket bättre efter det! Sen har jag haft lite lektioner också..
Agnes fick Herbert o Liv fick Måns förresten! Det verkade gå jättebra för dem, hann bara kolla kanske fem minuter, men jag tror att det kommer gå jättebra :)
Jag fick Sikina dådå, både fredagar och lördagar! :D:D Superlycka, säger jag bara! Fick till och med till en ganska så bra fattning i galoppen, övergången kändes så grymt mjuk. Hon var lite svettig efteråt, men det kan hon ta :):)

Lyckades ÄNTLIGEN få tillbaka mina pengar också. Jag har ju tänkte gå och lämna kvitton och allt sånt, men det har aldrig blivit av direkt...

US möte i morgon!
Sen hem och plugga...

Skräp, skräp och lycka

100% lycka när jag faktiskt fick mvg i matte C. Hade inte vågat hoppas på det, lät inte så bra när han började prata, men så gav han med sig :P Haha närå. Men nu i D-kursen så rekomenderade han mig o satsa mer på delproven, vilket jag absolut tänker göra. Jag ska börja plugga mer, Promise. Ni får ta och påminna mig, vänner. Lördag och söndag ska jag plugga, får se hur mycket jag orkar på lördag eftersom att jag ska jobba hela dagen.

Rensade bland en massa papper idag. Pappa ska låna ut mitt rum lite nästa vecka, och jag måste ha någon stans att plugga. Det funkar liksom inte alltid framför TVn.. ;) Inte matte iallafall, inte fysik heller och det är de ämnena som jag behöver koncentrera mig mycket på. Engelska och svenska har jag lätt för och tycker att det är roligt, så även om jag skulle behöva öva på det hela tiden så erkänner jag att det kommer lite i sista hand.
När jag plockade med alla papper så blev det en ganska så stor hög som jag kände att jag kunde slänga. Var riktigt stolt med resultatet: tre mycket tommare ytor.
Hittade hur mycket blanka papper som helst! Två skrivböcker som knappt var använda...

Usch för frysta grönsaker. Färska ska de vara! Ruccola, tomater, granatäpplen. I Love.

Ridning i morgon också!! Weei, Lycka! :)



HAHA, tjuvlyssnat äger,

En stor, plufsig och spritdoftande alkis kliver in på tunnelbanan och ser sig om efter en plats. Eftersom ingen vill att han ska sätta sig brevid en så ignorerar alla honom. Efter lite betänksamhet sätter han sig brevid en person som sitter och tittar ut genom fönstret.
Alkisen: Jag vet vad du tänker.... varför skulle han sätta sig just HÄR?!

F! (blä för förkortningsskämt) & Tina Arena

Satt o jobbade i skolan idag. Hittade det här och jag bara måste visa det! (För den som läser min blogg)

Feministiskt initiativ:

1.       Kvinnors löner måste höjas.

2.       Mäns våld måste upphöra.

3.       Föräldraförsäkringen måste individualiseras.

4.       En värld fri från diskriminering måste vara grunden.

5.       Samhällsbyggandet måste ske utifrån kvinnors villkor.


Är det inte diskriminering när vi säger att män måste, kvinnor måste få osv? F! säger här att männen måste ge och bli, vad jag tror F! vill mena, "realister" (alltså att de är överlägsna kvinnan inom i princip allt. Detta är INTE min syn på samhället, utan min tolkning av F!s syn på samhället). Kvinnor däremot ska erbjudas mer.
I mina ögon är jämställdhet när vi inte längre delar upp efter kön. Så här skulle jag säga:


1.       Lika lön för lika arbete!

2.       Våld mot andra - och oss själva! - måste upphöra.


Vad menar F! med punkt fem, är nästa fråga? "samhällsbyggandet måste ske utifrån kvinnors vilkor"? Vad bygger det på, hur menar de och vad hände med jämställdheten? Menar de enkelt att samhället ska byggas fram till ett mer jämställt sådant eller att kvinnorna ska forma samhället? Igen, Formulering!


Formulering är nog en av deras svaga sidor, en i mängden...


Tina Arena! Hittade denna underbara människa igår, älskar hennes röst!




Vackrare än såhär blir det inte!
Don't Cry For Me Argentina av Andrew Lloyd Webber, sjungen av Tina Arena. Helt underbar sångerska!

Jag kan säga Nej, jag är inte rädd.

Jag håller på att få krupp, jag måste ta tag i det.
((Tack, Tack, Tack. Det behövdes.))

Jenny och jag gick en promenad i går. Vi har knappt hunnit prata på hela jullovet, som vanligt så slutade vi inte prata förrän efter en halvtimme efter det att vi kommit till där vi måste gå olika vägar. Men vi lyckades prata om mycket iallafall.Säger då det. Den dag vi inte längre har något att prata om, det är den dag då någon av oss inte längre finns.

Haha. Gjorde IQ-test igår, man kan göra ett på illustrerad vetenskaps hemsida. Låg på en nivå på "övernormal" och låg runt samma resultat som en collegestudent. De rekomenderade att man skulle vara 18+, så egentligen är jag nog lite smartare (haha)
Upp till bevis på högskoleprovet i vår iaf.
Björn fick 1,5, så det måste man ju klå.
På tal om högskoleprovet. När jag och pappa åkte till Paris så satt jag bakom några killar som började prata om högskoleprovet. Den ena hadegjort det tvågånger och första gången fick han "bara" 1,8, men andra gången fick han 2,0, så då var han nöjd.
Jag vill också vara så smart att det är smått pinsamt att få 1,8...


För att The Who är The Who, och därmed äger alla band genom tiderna.
(de är helt übersöta, jag menar kolla på dem!)
The Who-I Can't Explain




Här har ni det officiella beviset på att man INTE bli cool av att röka. :)

God, you're enoying!

Stop being such a bitch about it and just DO something to make it different.
Expecting sympathies when you only have yourself to blame?

Sjuk,sjukare,sjukast!

Sjuk är man när man har förkylning,
Sjukare blir man när man när man också får ögoninfektion
Sjukast blir man väll ändå när man på det får frossa?

Är ytterst besviken för att jag inte lyckades komma iväg till Sofi, jag hade åkt dit om jag inte hade blivit sämre. Men när man först har den vanliga piss-mensverken i ryggen, helt plötsligt ont i magen och huvudet och sen tillslut knappt orkar stå och blir anfådd av att gå till matbordet, då inser till och med jag att jag kanske ska stanna hemma iallafall.

Har sett så mycket tv att jag tagit igen för hösten, som enligt min åsikt har varit NÄSTAN tv-fri.. haha, eller kanske inte...
Men lite chokad blir man när 900 minuter med CSI bara flyger förbi!

Vill inte låta sädår typisk jag-trivs-inte-med-min-kropp (för det börjar jag nästan göra, har iaf accepterat mina undebara gener), men jag har faktiskt GÅTT NER 1 kilo under julen. Halvt otroligt!

Men nu är det dags för pappa och mig att göra italienskt kaffe, så vi hörs väll senare!

Jul, nyår.Allt.

Jul hemma med pappa, Björn, Farmor, Carina, Tobbe, Maria, William och Vera.
Fick många fina presenter, är jättenöjd. Julen var lugn som man vill ha det, fast jag är lite störd över att snön kommer först nu. Klimatet blir bara värre och värre.
Usch för ökad växthuseffekt!

Nyår var jag, Mamma och Mats hos Agnes, Veronica, Kerstin och Mikael. (kusinerna). Vi "unga" klådde dem i Singstar :D Inte för att det är vinna eller förlora, framförallt så gäller det ju att ha kul... Men endå :) Lilla Kyra var jätterädd för alla raketer. En del hundar är ju hur lugna om helst med sånt, men inte Kyrisen. Dagen efter så var hon hur söt som helst, hon är för rolig när hon är glad! Hon bara skrynklar ihop hela ansiktet!!!

I mellandagarna var jag sjuk. Jag hann rida lite innan och träna lite unghästar, men sen var det kört. Feber, huvudvärk, alldeles för ont i halsen, lock för örat.. Låter som en förkylning för mig! Gick på magnecyl i flera dagar, och igår när jag äntligen började känna mig pigg (förutom att jag hostade hela,hela tiden), så börjar mitt öga vara. Det är mycket bättre redan nu, men jag sov inte mycket i natt, kan jag ju säga. När jag inte hostade så störde mitt öga mig.

Förhoppningsvis så kan jag åka till min älskade kusin imorgon iallafall.

Ciao.

Sådan är jag.

Jag tror att ingen föds ond, varken djur eller människa. Eftersom att det var det första som kom upp i  mitt huvud om mig själv säger det väll något för den som är psykolog... Eller kanske inte..
När jag inte är i skolan är jag antingen i stallet eller beundrar mig själv för hur mycket jag orkar.
Tror själv att alla förväntar sig mer av mig än dom borde, men egentligen vet jag itne om det stämmer. Troligen är det så att jag bara är lite för glömsk ibland och märker det mer själv än andra..
Skilda föräldrar vilket är en mycket,mycket bra sak i detta fall... Brodern är i Linköping. Har en katt som absolut älskar mig, det är jag 100% säker på. Han blir sur på mig när jag är hos mamma, men uppträder bara surt en dag eller två. Time is key, right?
Saker eller personer jag aldrig kommer glömma håller jag för mig själv.

För allas upplysning så har jag prickigt el. randigt hår... Man måste se det för att tro det...

RSS 2.0